top of page

ETT SMÅLÄNDSKT HANTVERK SEDAN 1934

new arrivals

MADE IN SWEDEN

Smålands Band är inte bara Nordens ledande och mest pålitliga tillverkare av textil- och dekorationsband, utan även ett eget varumärke i sig som står för tradition och ett rent hantverk.
 Vi har det bredaste sortiment av allmogeband, bomullsband, hemslöjdsband, linband, nylonband och julband på marknaden och erbjuder den allra högsta kvaliteten. Tack vare våra designers och vårt egna väveri i Skillingaryd i Småland tar vi kontinuerligt fram nya mönster för att följa dagens trender. Vi erbjuder våra produkter till privatkunder via vår webbshop och för företag så kan vi skräddarsy produkter efter era önskemål på design och kvantitet.  

Hitta din närmsta återförsäljare

av textilband och bomullsband

About

HISTORIA

 

Smålandsband grundades 1934 av tysken Otto Lemke. Otto var en tysk textilingenjör som kom till Sverige innan andra världskrigets utbrott. Han bosatte sig först i Sveriges textilstad Borås där han arbetade för många av ortens alla textilföretag. Otto fick senare en anställning på ett textilväveri vid den småländska orten Skillingaryd.

Då han nådde taket vid det lilla väveriet kände Otto att han ville ta sin karriär till nästa nivå. Han startade ett eget väveri i Skillingaryd där företaget ligger än idag och Smålandsband var därmed grundat...

Kontakta oss

 

Vårt kontor och väveri finner du i lilla Skillingaryd,
4 mil söder om Jönköping. Hör gärna av dig, eller kom och hälsa på om du har vägarna förbi. Kaffe står alltid redo att avnjutas.

Beställ vår katalog

 

Beställ eller bläddra direkt i vår katalog och ta del av
 våra standardprodukter.

Contact

Upplev senaste nytt från Smålands Band Design

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle
bottom of page